search

The Pines in Vama Veche

posted on
June 29th, 2020
written by
Sanziana
category
LEISURE, TRAVEL
comments
0 comments

Cred ca m-ati mai auzit vorbind despre The Pines Vama Veche, dar de-abia astazi ma pot prezenta in fata voastra cu temele facute (fotografii, detalii, etc).

Fara nici cea mai mica urma de indoiala, va spun ca este cel mai frumos loc de pe litoralul nostru in care eu am pus piciorul… Vara trecuta ne-am petrecut aici cateva zile in formula completa (Lea, Max si cu mine) si parca simteam nevoia sa ma mai ciupeasca cineva, din cand in cand, sa imi reaminteasca faptul ca, povestea in care ma aflu, este una romaneasca. Design-ul (mobilierul de lemn si metal, detaliile de rachita sau papura), mancarea (cel mai bun mic dejun), muzica (jazz in surdina), inghetata (aici i-am descoperit intaia oara pe cei de la Friddi)… Toate m-au impresionat placut si mi-au mers la sufet. Anul acesta tot aici vom merge si deja am inceput sa numar zilele pana la mult visata noastra vacanta de vara!

Eu v-am cam zis ce aveam de zis, acum ar cam fi momentul sa ii las pe arhitecti sa va spunea povestea acestei frumoase pensiuni:

“The Pines Vama Veche este o pensiune cu o diversitate de spații private adunate în jurul unui living generos. Fiecare cameră are o mică curte, acoperită cu răchită, ascunsă privirii de ziduri sau riflaje de lemn. Din camere nu ieși direct afară niciodată ci, mai degrabă printr-o serie de alte spații care gradează intimitatea locuirii. În mijlocul pensiunii este un living generos, din nou, pe granița dintre înăuntru și afară. Spațiul este delimitat de exterior prin panouri mari, vitrate și se continuă în mod organic cu zona piscinei. Aspectul casei emulează prevederile locale de a păstra un anumit spirit al arhitecturii, o scară mică, omenească și o relație bună cu grădina.” (Baab – arh Alexandru Belenyi)

“Intre cer si apa, vila The Pines este inconjurata de camp ars de soare si nisip. Culorile campului si nisipului intra in interior, in tonuri de bej, gri. Interioarele au o estetica simpla, cu linii si forme simple si coloristica neutra. Mai putina dezordine, mai mult focus pe functionalism, mai mult loc pentru lumina, aer si natura care este invitata inauntru.
Mobilierul este executat din elemente naturale – lemn de stejar masiv, răchită, papură, inserţii de piele cognac, ţesături naturale – bumbac, in. Corpurile de iluminat din răchită îndulcesc decorul cu linii organice, diafane şi o lumină caldă, filtrată. Mobilierul custom made (mesele din lemn de stejar masiv si picioare metalice, dulapurile din mesh metalic, comodele metalice) este realizat in atelierul Industrialhouse.ro din Brasov. Celelalte piese sunt aduse din Olanda si Belgia. “(Arh Sorana Buzinschi-Filip)

The Pines Vama Veche are 8 camere dintre care 2 apartamente şi 6 camere, un living generos, o curte mare verde cu piscină şi o diversitate de spaţii private. Fiecare camera are propria sa terasa privata, unele sunt parţial îngropate şi întreţesute cu solul, altele, la etaj, sunt suspendate pe structură de lemn.

Arhitectura: BAAB – Birou de Arhitectura Alexandru Belenyi ( arh Alexandru Belenyi si arh Irina Niculescu)
Interior design: Artville – arh Sorana Buzinschi-Filip.


Fotografii de Catalin Georgescu

Postari recente

Blogroll

Cauta pe site

RSS Abonare la RSS

Leave a Reply