search

The Showroom of Maria Lucia Hohan

posted on
February 17th, 2017
written by
Sanziana
category
DECO, ZI DE VIZITA
comments
0 comments

In primii ani de Visuell imi facusem un obicei, de care se pare ca am uitat intre timp, sa caut si sa imortalizez showroom-uri de poveste. Noroc cu acest spatiu superb al Mariei Lucia Hohan ca mi-am revenit! 

Showroom-ul se afla in Cotroceni (un cartier pe care il ador in caz ca nu stiati), intr-o vila in stil neoromanesc unde veti gasi o selectie impresionanta de rochii de seara, de cocktail si de mireasa, creatii ale designer-ului Maria Lucia Hohan.

Maria Lucia Hohan se pregatea pentru o cariera in design interior atunci cand a luat decizia de a se indrepta spre design vestimentar. Motiv pentru care, in momentul reamenajarii spatiului MLH, Maria s-a implicat cu entuziasm in luarea deciziilor. A ales sa lucreze impreuna cu Irina Pogonaru, iar amenajarea a avut ca punct de pornire estetica feminina care defineste intregul univers MLH.

Maria si Irina au avut o chimie deosebita, iubind aceleasi materiale si culori: marmura, catifeaua, suprafetele oglindite si, in general, intreaga estetica “New Modern”.

Rolul Irinei Pogonaru a fost de a crea conceptul in jurul caruia s-au ales piesele si apoi de a le pune cap la cap pentru a schimba look-ul showroom-ului: detalii metalice, suprafete de oglinda, onyx roz pudrat, catifea, profile decorative si detalii sofisticate.
Culorile peretilor au fost alese de la Benjamin Moore in urma a zeci de teste, multe piese au fost realizate la comanda, iar corpurile de iluminat inspirate de estetica American Glam au reprezentat piesele de rezistenta.

Un spatiu elegant, sofisticat si rafinat, asa cum mi s-au parut dintotdeauna si creatiile Mariei Lucia Hohan.
Vizionare placuta!

01

02

02a

03

04

05

05a

05b

05c

06

07

08

09

010

011

012 crop
013

014

015

Fotografii de Catalin Georgescu

Postari recente

Blogroll

Cauta pe site

RSS Abonare la RSS

Leave a Reply