search

The stunning home of Eliana & Liviu in Bologna

posted on
May 24th, 2019
written by
Sanziana
category
DECO, ZI DE VIZITA
comments
1 comments

Ei bine nu, nu va scriu aceste cateva randuri din Bologna si nici nu am avut inca placerea de a vizita minunata casa in care locuiesc Eliana & Liviu, dar iata-ma cum am inceput in doar o clipa sa visez la un un city-break aici!

Intr-una din zilele acestei saptamani, Eliana mi-a trimis cateva poze cu apartamentul ei mic si cochet din Bologna. M-am indragostit pe loc si am conchis ca este fix ce “mi-a recomandat medicul” pentru dimineata zilei de vineri. Zis si facut… Ma prezint, asadar, in fata voastra cu fotografii si o poveste frumoasa a acestei case:

“Am ajuns in Bologna in 2012 din “vina “sotului meu care isi gasise un job in zona. M-am indragostit imediat de oras, cu arcadele si culorile lui si mi-am dorit un apartament mic in centru, care sa aiba elemente caracteristice zonei. Dupa multe cautari am avut noroc si casa se afla in “buricul targului”, deasupra unei galerii. Are o fereastra cu multe sfere, draperii traditionale rosii, un bazorelief cu o Madonnina si o mica terasa interioara.

Renovarea si amenajarea au durat foarte mult (a fost extrem de greu sa aleg…De exemplu, in zona e o industrie ceramica foarte dezvoltata cu modele extraordinar de frumoase). Am ales un parchet modern ( Listone Giordano), dar montat dupa o schema traditionala (multe apartamente vechi din Bologna au acest tip de schema), cu o culoare calda si luminoasa fiindca apartamentul e mic (45 m2) si nu chiar luminos. Pentru baie si bucatarie m-am oprit pana la urma la Marazzi, gama D-segni si Allmarble pentru o nota retrĂ², geometrica.

Peretii au fost vopsiti cu vopsea Sikkens – un gri delicat ( Gentle Grey) si un perete verde ( Real River- verde pentru ca, pe vremuri, erau canale sub Bologna si unul trecea chiar pe sub imobil, verde pentru ca Bologna e inconjurata de dealuri inverzite, verde pentru multele ferestre cu obloane verzi ce se intalnesc pe strazi.

Bucataria e Zecchinon cu un blat Stone si e dispusa in jurul nisei care era prezenta in zid. Mobila e neutra , iar paleta de culori a fost aleasa inspirandu-ma din picturile lui Giorgio Morandi.

Tot in sfera MORANDI, am achizitionat LE MORANDINE, o serie de vase inspirate din operele lui, create de Sonia Perazzini .

Corpurile de iluminat cele mai importante sunt Menu si Flos si reiau tema sferelor prezente in arhitectura ferestrei. Masa Skulm este transparenta si de mici dimensiuni pentru a nu bloca vizual intrarea si se potriveste cu negrul galeriilor si modelelor geometrice din faianta.

Tot legat de Bologna… In stema orasului exista un cap de leu, motiv pentru care am cumparat un vas cu acelasi simbol, iar masa de terasa vintage are si ea picioare de leu. Patul si salteau Oggioni, draperiile Designers Guild, iar scaunele Calligaris urmaresc filonul designului made in Italy precum incalzitorul Alessi –Michele De Lucchi , designer din zona. Si nu in ultimul rand, vasul de ceramica cu forma de profil dublu este de la Carturaresti, designer Codruta Cernea. “

In cazul in care va intrebati de ce visam la inceputul acestui articol la un city break chiar aici, este pentru ca apartamentul Elianei si al lui Liviu se poate inchiria pe Airbnb.

Postari recente

Blogroll

Cauta pe site

RSS Abonare la RSS

1comments

 • Anca - August 5, 2019 at 1:30 pm - Reply

  – lucrul favorit: noptiera din dormitor
  – locul favorit: masuta de pe terasa / balcon

  – culori de contrast
  – culori calde
  – simplitate cu accente extravagante

  imi place!

 • Leave a Reply