search

The Tallow candle

posted on
December 17th, 2015
written by
Sanziana
comments
1 comments

Astazi intentionez sa va spun o scurta poveste, o istorioara la care tin destul de mult caci altfel nu as rispi randuri virtuale. Se numeste The Tallow candle sau Lumanarea de seu. 

Poate mai tineti minte ca in urma cu vreo opt luni am fost la Londra si ca una dintre primele mele vizite a fost la Conran Shop. Mi-au placut multe, mi-am cumparat putine, iar de staruit in minte mi-a staruit un singur lucru: aceasta lumanare. Din cand in cand imi aduceam aminte de ea si ma jucam de-a alesul culorii. Cand alba, cand bleu, cand roz prafuit sau gri.

Zilele trecute mi-am dat seamana ca o buna prietena isi indreapta in curand pasii catre Londra si am luat-o iar de la capat cu imposibila alegere a culorii. Dar in demersul meu, am inceput sa citesc mai multe despre ceea ce imi parea doar o lumanare frumoasa si de-abia acum m-am amorezat complet.

Nu stiu daca stiti, dar “The Tallow Candle” ( lumanarea de seu) este prima poveste scrisa de Hans Christian Andersen. ” Despre lucrarea “senzationala”, expertul Ejnar Stig Askgaard spune ca “nu am nicio indoiala ca Andersen este cel care a scris-o”. Iar cel mai probabil aceasta este o copie a originalului care s-a pierdut. Povestea poarta numele de “Lumanarea de seu” si a fost gasita pe fundul unei cutii in arhiva locala a Funen. In 700 de cuvinte, Andersen vorbea in 1820 despre o lumanare laudata care se innegreste si devine neglijata pana cand frumusetea interioara ii este recunoscuta si aprinsa. Ba chiar povestea are si o dedicatie pentru “Mme Bunkeflod, de la devotatul ei HC Andersen”, o vaduva pe care autorul o vizita si de la care imprumuta carti. ” ( sursa: manager.ro )

Nu-i asa ca deja priviti cu alti ochi aceasta simpla lumanare? Cei care si-au imaginat lumanarea de seu a zilelor noastre sunt Tineke Beunders si Nathan Wierink, doi fosti studenti ai Academiei de Design din Eindhoven. Inca de pe bancile scolii, Tineke si Nathan au facut un pact de a “transforma idei de poveste in obiecte functionale si de a surprinde lumea cu ele”. Astfel a aparut Ontwerpduo, un nume sonor al design-ului danez la ora actuala.

Veti gasi multe creatii de poveste pe site-ul lor, iar The Tallow Candle este una dintre ele.

“… and out of the warm cradle came a flawless candle; solid, shining white and slim it was formed in a way that made everyone who saw it believe that it was a promise of a bright and radiant future – promises that everyone who looked on believed it would really want to keep and fulfil.’
— Hans Christian Andersen, The Tallow Candle

“A candle needs the candlestick, which requires a candle in return. The Tallow unites these two objects through melding them into an inseparable union. Bathe in its light for eight long hours or accessorize it for all eternity. The playful design is entirely in wax and available in a wide range of colours. Snuff before bedtime.” – Ontwerpduo

Sfarsit!

P.S. Daca va doriti o lumanare Tallow Candle, va puteti alege culoarea preferata din shop-ul Visuell Atelier!

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11

Postari recente

Blogroll

Cauta pe site

RSS Abonare la RSS

1comments

Leave a Reply