search

Tom`s elegant apartment

posted on
October 6th, 2017
written by
Sanziana
category
DECO, ZI DE VIZITA
comments
2 comments

Sa va mai povestesc cat de dor imi era de o zi de vizita sau sa nu mai pierd timpul si sa trec direct la fapte? Inspirata, entuziasmata si nerabdatoare, am placerea de a va invita in… apartamentul lui Tom!¬†

Da, este adevarat, nici aici nu mi-am baut cafeaua (fara cofeina in ultima perioada), dar am savurat o ceasca, chiar doua ca sa fiu sincera, atunci cand am primit de la arhitectul Bogdan Ciocodeica fotografiile cu acest splendid apartament, care ocupa un etaj intreg al cladirii in care se afla.

Culorile, piesele de mobilier, plantele, aerul casei in general… Toate m-au uns pe suflet, va spun cu toata sinceritatea si de-abia astept sa aud si parerea voastra! Pana atunci, il las pe Bogdan sa va descrie cum a gandit spatiul:

“Apartamentul este gandit ca un spatiu destinat unui cuplu tanar, cu un stil de viata flexibil, nonconformist.¬†Abordarea zonelor interioare este una consecventa cu arhitectura originala a casei si isi propune sa creeze spatii aerisite, cursive si coerente din punct de vedere functional.

Spatial s-a respectat compartimetarea originala a casei, peretii fiind structurali. Accesul se face prin centrul locuintei, intr-o incapere ce a capatat multiple valente, de la hol de acces, la dressing si spatiu de distributie in celelalte zone ale apartamentului.

Zona de zi este reprezentata de un spatiu larg si luminos, cu mobilier jos si perspective multiple suprapuse. Cromatic este un joc de griuri si alb, menit sa dea adancime si textura spatiului. Un element important in zona de zi, dar si pe intreaga suprafata a casei, il reprezinta plantele vii. Beneficiarii, si-au dorit un spatiu care traieste si aduce la interior un colt de natura. Plantele exotice, luxuriante si liniie discrete ale peretilor, decorati cu ancadramente minimaliste amintesc de atmosfera apartamentelor pariziene de secol 19.

Zona de noapte, accesibila tot din spatiul central, are acelasi limbaj arhitectural cu restul casei, pastrandu-se elemente comune, de la ancadramentele pertilor, la prezenta plantelor din belsug si mobilierul cu linii simple, curate si accente locale de forma sau culoare. Un aspect aparte al dormitorului il reprezinta culorile folsite, o paleta bogata de nuante de verde, care vin in completarea plantelor, dar care in acelasi timp creeaza un fundal perfect pentru o experienta imersiva, odihnitoare.

Baia a fost gandita ca un mic paradis verde, izolat de restul casei, un spatiu la granita intre o oranjerie si un spa, unde plantele exotice si finisajele naturale cu accente metalice creeaza un efect reconfortant.

Amenajarea reprezinta o reinterpretare al unui spatiu cu accente clasice, folosind un limbaj contemporan, pe alocuri minimalist in contrast cu existentul. Echilibrul si firescul sunt elementele care definesc acest interior, in care lucruile se aseaza si isi gasesc un loc al lor fara sa existe un sablon rigid care sa impuna acest lucru.” (Bogdan Ciocodeica)

Eu nu cred ca mai am ceva de adaugat… Poate doar sa va urez un sfarsit de saptamana seren!

01

02

03

04

deschidere

06

07

08

09

10

11

12

Fotografii de Sebastian Apostol

Postari recente

Blogroll

Cauta pe site

RSS Abonare la RSS

2comments

 • Diana - October 14, 2017 at 12:55 pm - Reply

  Este superb!! Spune-mi, te rog, de unde este cumparata canapeaua? Mersi mult.

 • Anca - August 5, 2019 at 4:08 pm - Reply

  – lucrul favorit: vaza alba de pe masuta neagra rotunda, din living (langa fotoliu si caine)
  – locul favorit: baia – in fata oglinzii

  – intoarcere la natura
  – nuante placute de verde
  – office style

  imi place!

 • Leave a Reply